Господа піде в тому ж вигляді – молитва, доповнена обривками слів, думок, образ, сторонніх бажань.

Звичайне мислення людини – хаотично. Як часто ми починаємо думати про одне, згадуємо інше, додається третя, і все це відбувається одночасно. Розумовий процес відбувається постійно. Думка – це концентрований, цілеспрямований потік енергії та інформації. Якщо в нашому розумі відбувається постійний процес мислення у вигляді «пережовування», в нашому розумі немає домінуючої думки, або системи думок, яка тримає розум під контролем, направляє потік думок в потрібне нам русло, то наша енергія витрачається марно – просто розсіюється.

Нашими планами і думкам не судилося збутися, оскільки у нас немає тієї концентрації, яка дозволить якомусь мислеобразів або ідеї знайти енергію для свого здійснення – вся енергія вже витрачена на хвилинні, уривчасті думки, ідеї, образи.

Думка – матеріальна, але це не потрібно розуміти буквально. Думка формує в енерго-інформаційному полі згусток енергії і наміри. Чим більше часу і енергії приділяється цієї думки, ідеї, тим більшою силою до втілення в цьому світі вона має – формує обставини таким чином, щоб Ваші бажання і Ваші зусилля злилися воєдино і привели Вас до Вашої мети.

У нас багато бажань, багато цілей. Але що заважає нам їх досягти? Перше і головне – недостатня концентрація, неправильний підхід до мислення як процесу і інструменту. Структуроване мислення, ясні і чіткі цілі, яскраві образи і спокій розуму – це те, що потрібно для досягнення втілення наших бажань.

Концентрація дає силу думки, думка знаходить більше енергії, мета буде досягнута швидше.

Чому я почав розмову з згадки про молитву? Тому що молитва – це інструмент досягнення наших цілей. Ми просимо допомоги у Господа, і своїми думками ми також і формуємо те, чого ми хочемо досягти.

Багато є фактів чудес, здійснених молитвою – святими і людьми. У чому їх секрет? У концентрації, силі і вірі.

Святі досягають у своєму молитовному подвигу багатьох чудес, духовних і практичних результатів. Але як? Знову повторюся – через концентрацію. Їх розум зайнятий творчої молитвою. Молитва для них – звичка і справа всього життя. Коли розум, як комп’ютерна програма, цілеспрямовано виконує дії, спрямовані на досягнення завдання, завдання буде виконано – швидко, чітко, в повному обсязі.

Під час молитви мозок людини змінює частоту своїх коливань, налаштовуючись на іншу частоту – ту частоту, на якій «мислить» весь всесвіт. Людина входить в резонанс із Всесвітом, розчиняє свої думки і енергію у Всесвіті, в Бога, і в силу вступає закон, викладений словами Біблії «Стукайте, і відкриють Вам, просите і буде дано Вам».

Бог не залишить наші молитви, Бог їх почує, але і Богу потрібно молитися так, як Ви робите дуже важливе і відповідальне справа – акуратно, уважно, без поспіху, з концентрацією і вірою.

Отже, одна з головних умов, щоб молитва була почута – наділити її силою і вірою – поєднати в одному зусиллі розум і душу.

Спробуйте наступне – прочитайте подумки «Отче наш» і жодного разу не відверніться. Жодної зайвої думки, жодного зайвого руху розуму. відволіклися? спробуйте знову. Ще і ще. Проста молитва, а прочитати, що не відвернувшись жодного разу, дуже складно. Ось і відповідь на Ваше питання «Чи чує Бог мої молитви? Чи виконається моє прохання до Бога?».

Уявіть, що на одній радіохвилі звучать 2 радіостанції.. або 500. Що Ви почуєте? Хаос, безладний набір звуків, розрізнені слова. І звернення до Господа піде в тому ж вигляді – молитва, доповнена обривками слів, думок, образ, сторонніх бажань. важлива концентрація. Розум потрібно привести в порядок.

Дуже корисно згадати, що радив Серафим Саровський.

Дві простих молитви. Перша з них – Ісусова молитва «Господи Ісусе Христе, Сину Божий, помилуй мене грішного». Проста і коротка, сильна в своїй простоті. Серафим Саровський рекомендував для здобуття сили молитви і концентрації розуму читати цю молитву. Одну за одною, замість потоку нав’язливих думок, від яких болить голова.

Запам’ятайте цю молитву. Чи не краще заповнити свій розум цією молитвою, чи не краще в цій простій молитві мати постійний контакт з Богом, замість того, щоб розсіювати енергію і мати повну голову всього на світі і нічого конкретного?

Що дає ця молитва? Концентрацію розуму, силу думки, чистоту мислення. Чим яскравіше і сильніше наше прохання, тим швидше буде дана відповідь. Але що, якщо подивитися на цю молитву глибше? Ми звертаємося до Бога – джерела всього сущого, в якому зосереджені всі відповіді і всі блага.

Ми очищаємо душу покаянням. Ми вчимося прощати, вірити, звільняємося від гріхів і поганих помислів. Ми віддаємо себе під опіку Бога, і Господь змінює нашу долю, нас, нашу душу.

Або це ми робимо самі? І Бог, і Ви – тепер Ви єдині і цю творчу роботу Ви робите разом. Зміниться і система цінностей, зміниться і те, про що Ви просите. Ви просите грошей? Може, пізніше Ви будете просити про дохідну роботі. Ви просите, щоб з Вами залишився Ваш улюблений? Може, після Ви будете просити про зустріч з людиною, що стане Вашою долею.

Якщо в повному варіанті молитва складна для концентрації, є її укорочений варіант – «Господи, помилуй мене грішного», або «Господи, помилуй»

У людей, що практикують цю молитву, процес молитви стає несвідомим. Розум завжди в молитві, в душі завжди – благодать і спокій. Що в душі і в розумі людини – то і навколо нього. Виросте енергетика, духовна сила, поступово підуть хвороби, зміниться життя.

Саме ця молитва дозволила Серафима Саровського – моєму улюбленому святому, і багатьом іншим знайти таку силу, що по їх молитві здійснювалися чудеса. У Бога немає рук, крім Ваших. Ви ж ці чудеса і зробите. По молитві Вашої нехай буде Вам.

Інша проста молитва, яку також радить Серафим Саровський, переслідує трохи іншу мету. Ця молитва також коротка: «Царю Небесний, Господь Вседержитель, прийди і вселися в нас і очисти нас від скверни, і спаси, Боже, душі наші».

Ця молитва – простий і ефективний спосіб боротьби з такими речами як пристріт і псування. Крапля камінь точить. У цій молитві ми просимо самого Бога очистити нас «від скверни» – це може бути як псування, так і гріховні помисли, які руйнують нас зсередини.

Читаючи цю молитву, закрийте очі, і вимовляючи слова «і ізбави нас від скверни», зробіть вдих і на вдиху уявіть, як зверху на Вас сходить потік яскравого теплого світла і йде до Вас і входить в сонячне сплетіння.

Вдихніть цей світ, нехай він розіллється по всьому тілу. Це світло, ця частина Бога буде крок за кроком, вдих за вдихом витісняти з Вас всю грязь, розбиваючи енергію і структури псування і пристріту.

Молитва – потужний інструмент позбавлення від зла, а також інструмент досягнення наших цілей. Не нехтуйте нею, і Ви здивуєтеся силу молитви і її результатами.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code