Чисте Усвідомлення в розвитку, чисте Усвідомлення і Свідомість

Про первинність Христа або Бодхісатви (чистого усвідомлення в розвитку) по відношенню до Будди (чистому паранірваніческому усвідомлення).

Спочатку про те, чим свідомість відрізняється від усвідомлення, бо це різні речі. Індивідуальна свідомість – це общинно-індивідуальна свідомість з домінантою індивідуального егоцентричного і егоїстичного принципу над альтруїстичним принципом, або з переважанням приницпе отримання над принципом віддачі.

Це не означає, що індивідуальність не вміє віддавати, але для неї важливіше брати. Індивідуальність відповідає космічної фазі відпочинку від роботи або відпливу.

Общинна свідомість – це індивідуально-общинне свідомість з домінантою общинного альтруїстичного принципу над індивідуальним принципом егоїзму, егоцентризму або отримання.

Це не означає, що громада не вміє брати і отримувати, але для неї важливіше віддавати. Громада відповідає космічної фазі роботи або приливу. Є ще інтегральне, общинно-індивідуальна свідомість.

Воно відрізняється від общинного і індивідуальної свідомості тим, що в ньому індивідуальна і громадська домінанти відсутні взагалі, а проявляє воно себе як громада в індивідуальності та індивідуальність в громаді, будучи транс-громадою і транс-індивідуальністю як усвідомленим відсутністю і громади, і індивідуальності.

Усвідомлення ж у розвитку – це транс-розвиток за межами не тільки спокою (індивідуальності) і руху (громади), але навіть за межами своєї форми, розвитку (спокій в русі і рух в спокої, або громада в особистість і індивід в громаді), і за межами абсолюту як паранірвани (відсутність спокою, руху і розвитку).

Це транс-розвиток, формами якого є спокій, рух, розвиток і нірвана як абсолют. Нірвана як абсолют є чистим усвідомленням або Буддою як джерелом Свідомості.

Поки свідомості є чого усвідомлювати, воно не є чистим усвідомленням. Коли свідомість починає усвідомлювати самого себе, воно є тільки внутрішньою формою прояву чистого усвідомлення. Коли свідомість в процесі самоусвідомлення усвідомлює себе як об’єкт цього усвідомлення вивчає внутрішнє, і самого себе, як суб’єкт цього усвідомлення, що вивчає зовнішнє, тоді воно стає серединної формою чистого усвідомлення.

А коли свідомість втрачає себе як серединне свідомість, коли у нього повністю розмивається межа між об’єктом і суб’єктом, і між суб’єктом в об’єкті і об’єктом в суб’єкті, воно стає абсолютною формою прояву чистого усвідомлення або паранірваной, як усвідомленим відсутністю зовнішнього, внутрішнього і серединного світів.

Паранірвана – це вершина розвитку свідомості, це і є усвідомлення.

Так що ми з Вами можемо визначити усвідомлення як усвідомлена відсутність об’єкта (зовнішнього матеріального світу, щільного мар в термінології Реріхів), суб’єкта (внутрішнього духовного світу, тонкого світу в термінології Реріхів) і суб’єкт-об’єкта (серединного світу, що з’єднує зовнішнє і внутрішнє, зовнішнє у внутрішньому і внутрішнє в зовнішньому, вогненний світ по термінології Реріхів).

Там, де є усвідомлення, там немає ні щільного світу, ні тонкого світу, ні вогняного світу. Це тільки форми прояву чистого усвідомлення.

Чисте Усвідомлення – це і є Будда, гуру Реріхів.
Але вище усвідомлення, вище Будди є ще усвідомлення в розвитку, або Христос

Щоб чисте усвідомлення стало чистим усвідомленням в розвитку, необхідно не підніматися вгору, бо паранірвана вже є вершина гори Меру, і Будда підноситься на її вершині, а розвиток тепер відбувається тільки через спуск вниз, до більш низьким своїм формам і через посвячення цих нижчих своїх форм в абсолют, в вершину Меру.

Так з Будди народжується Бодхисатва або Христос, якого я ставлю вище Будди.

Коли паранірвана або Будда знову з’єднується зі своїми колишніми формами, об’єктом, суб’єктом, і суб’єкт-об’єктом, і присвячує їх у себе, тоді виникає феномен досконалого чистого усвідомлення в розвитку, яке вічно і нескінченно творить новий суб’єкт, новий об’єкт, нове серединне (суб’єкт -об’єкт), і нову паранірвану (відсутність об’єкта, суб’єкта і серединного), а новий суб’єкт, новий об’єкт, новий об’єкт-суб’єкт і новий абсолют вічно і нескінченно творять нове чисте досконале усвідомлення, яке відтепер і назавжди вже невіддільне від них, як бодхисатва навіки невіддільний від того світу, який він рятує через те, що жертвує назавжди своєї паранірваной, або чи своїм статусом Будди як правителя космосу.

Тому усвідомлення в розвитку – це свідомість в його нескінченному і вічне саморозвитку, це найкраще визначення усвідомлення.

А свідомість – це просто форми цього саморозвитку, або нескінченні форми прояву усвідомлення, одна з яких вічно і нескінченно змінюють іншу.

Також велике чисте усвідомлення в розвитку можна назвати алхимическим космосом Христа, а не ієрархічним космосом Будди, яким є його чисте усвідомлення або паранірвана.

Христос – це Великий Космічний Алхімік або Бодхисатва, або Чисте Усвідомлення в розвитку. Тоді як Будда – тільки його форма прояву, або просто Чисте Усвідомлення. Тому Христос завжди первинний, а Будда, як форма його прояву, завжди вторинний.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code